Dulakodásig fajult két korábban magas beosztást betöltő szlovák politikus vitája. Robert Kalinák, a Fico-kormány belügyminisztere és Igor Matovic volt kormányfő szó szerint összeverekedett egy kampányrendezvényen. A TASR hírügynökség szerint Kalinák a történtekkel összefüggésben feljelentést tett a rendőrségen.

Az incidens a legerősebb szlovák ellenzéki párt, a Robert Fico vezette Irány – Szociáldemokrácia sajtótájékoztatóján történt. A pozsonyi kormányhivatal előtt megtartott rendezvényre Igor Matovic autóval érkezett, hogy megzavarja a rendezvényt. Matovic a 2020-as választásokon győztes Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) párt elnökeként lett kormányfő.

„Mi nem adunk el titeket a maffiának” – mondta mikrofonba a volt kormányfő,aki ezt követően került vitába Robert Kalinákkal, akivel ütésváltásba is keveredtek. Az egész esemény a sajtó képviselői előtt történt, videó is készül róla:

A konfliktust – amelybe később beszállt az Irány egyik képviselőjelöltje is – végül a helyszínre érkező városi rendőröknek kellett megoldaniuk.

A bő két héttel az előrehozott parlamenti választások előtt történt konfliktust több politikai párt vezetése is élesen elítélte. Robert Kalinák később bejelentette: az incidenssel kapcsolatban feljelentést tett a rendőrségen. Igor Matovic az esettel kapcsolatban a szlovák hírügynökségnek azt mondta, hogy ő nem kíván feljelentést tenni az ügyben.