Baranya megyében, csütörtökön egy hidegfront alakítja időjárásunkat. Délelőtt elsősorban az ország északi felén alakulnak ki szórványosan esők, északkeleten zivatargócok. Ott többségében erősen, vagy változóan felhős lesz az égbolt. Ezzel szemben az ország déli felén gyengébb felhőzet, változó napsütés a valószínűbb.
Délután, a Tisza vonalában, illetve a Tiszántúlon válik kedvezőbbé a légköri helyzet záporok, zivatarok előfordulásához. Egy-egy viharos góc is kialakulhat! Szórványosan esik, nem lesz országszerte csapadék. Országszerte változó felhőzet zavarja az időszakosabb napsütést.
Időről-időre megélénkül, zivatar környezetében megerősödik az É-i szél.
A hőmérséklet az északnyugati határvidéken esik vissza a leginkább, ott 20 fok körül marad a nappali felmelegedés, míg délkeleten még ekkor is 30 fok közelébe várható a napi maximum érték.
Már az este folyamán elcsendesednek várhatóan a zivatargócok, országszerte lecsökken a csapadékhajlam. Éjszaka szakadozott, változó felhőzet várható. Csupán elvétve lehet keleten egy-egy gyenge vagy mérsékelt záporeső, de már nem lesz jellemző a csapadék. A Tiszántúlon erős É-i szél támad, ami a hajnali órákban kezd mérséklődni.

Péntekre mérsékelt felhősödések melletti változóan napsütéses idő alakul ki.
Az ország túlnyomó részén nem hullik csapadék, de elszórtan, összességében kevés helyet érintően, ezen a napon is kialakulhat egy-két rövid életű, helyi zápor.
Kellemesen, a korábbinál mérsékeltebben meleg idő valószínű. A napi maximum hőmérséklet az északnyugati, északi térségben az évszakos átlag köré, míg délen, délkeleten még a lehűléssel együtt is több fokkal a fölé várható.
Éjszaka általában kevés felhő, csillagfényes égbolt a valószínűbb. Számottevő eső nem esik, bár elvétve előfordulhat némi szemerkélés, futó zápor. – írta meg az EUMET

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 14,
péntek délután 27,
szombat reggel 16 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– A hétvégén és jövő hétfőn visszatér a meleg, késő nyári időjárás alakul ki, sok napsütéssel, friss hajnalokkal, de változó gomolyfelhőzettel és a hétvégén elvétve záporok, zivatargócok esélyével.