Major Veronika aranyérmet nyert a 25 méter pisztoly versenyszámban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyének vasárnapi napján.

    A hazai szövetség tájékoztatása szerint Major már az alapversenyben is remekül lőtt. 589 körös eredményével az első helyen jutott be a nyolcas döntőbe. A pontlövészetben 292 kört ért el, majd a gyors részben mindössze hármat hibázott, így 297 körrel zárt.
    A fináléban az ötödik sorozat után állt az élre a magyar lövő. Akit hiába ért be a nyolcadik sorozatban a kínai Sang Kaj-jen, Major a végén pontosabban célzott és 34 találattal diadalmaskodott.
    „Nagyon boldog vagyok, mert teljesítettem azt, amiért jöttem, hiszen 10 és 25 méteren is a döntőbe jutottam” – idézte a magyar szövetség közleménye Major Veronikát. „Az alapversenyeim teljesítményével százszázalékosan meg vagyok elégedve. Azt gondolom, hogy az eredmény tükrözi a befektetett munkát. A vasárnapi döntő nagyon izgalmas volt, kicsit gyengébben kezdtem, de sikerült a kezdeti nehézségek ellenére összeszedni magam és megnyerni a 25 méteres számot.”
    A versenyszám másik magyar indulója, Sike Renáta 576 körrel a 22. helyen zárt a 42 fős mezőnyben.
    A riói világkupán ez a második magyar érem. Pénteken ugyanis a Mészáros Eszter, Pekler Zalán kettős második lett a légpuska 10 méter vegyes csapat versenyszámban.

Forrás:MTI