Ahogy azt már megszokhattuk, ma sem múlt el a közgyűlés a nélkül, hogy a képviselők a tőlük egyébként 5 méterre ülő képviselőtársaiknak (meg a nyilvánosságnak) fotókkal üzenjenek.

Auth István DK-s képviselő laptopjának hátoldalán ezúttal is ott volt az „Oroszpártiak” felirat a Fidesz országosan ismert arcaival. Az elmúlt néhány hónapban ezt a képet már többször láthattuk, eddig sokszor teljes frakció szintjén, ezúttal egy képviselő tartotta fontosnak megjeleníteni.

Ezúttal a Fidesz sem hagyta szó – vagy inkább kép – nélkül. Az asztalukra egy 2006-os fotót ragasztottak, amelyen Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Vlagyimír Putyin szerepel, valamint Totó kutya, ami Gyurcsányék ajándéka volt Putyinnak a magyarországi látogatása alkalmából.

A magyar-orosz kérdéskör más területen is megjelent a közgyűlésen. Csaba István ugyanis kérdés formájában a felől érdeklődött Csizmadia Péter frakcióvezető felől, hogy mit gondol arról, hogy Oroszországban fasiszta felkelésnek titulálták az 1956-os magyar felkelőket. Erre Csizmadia azt mondta, hogy minden ’56-os magyar hős, és aki mást állít, az elfogadhatatlan. Megjegyezte azonban, hogy amíg ők (mármint a Fidesz) ezt mindig így gondolták, addig az MSZP pajzsként használja az ’56-os hősöket, és ezért szégyelljék magukat.