A 2023-as év a gyerekek és a családok éve lesz Szekszárdon a fejlesztések tekintetében. Elkezdtük a játszótér felújítási programunkat, és az első körben 3 millió, majd most 4 millió forint értékben javítjuk, pótoljuk a játékokat. – tudatta a bahir.hu szerkesztőségével Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület vezetője, a Szekszárd Város Önkormányzat frakcióvezetője, a GVB elnöke.

Sajnos a városi játszóterek eszközei idővel elhasználódnak. Jó hír viszont, hogy megkezdődött a játszóterek eszközeinek második körös karbantartása. 2023-ban már 2,7 millió forintot költöttünk a játszóterek karbantartására, most pedig közel 3,4 millió forintból elvégezzük a Béri Balogh Ádám utca 103-113. közötti területen lévő, a Bottyán hegy 5. mögötti, a Bródy közben lévő, a Székely Bertalan utca 37. szám alatt található, a Szent-Györgyi Albert utca 2-4 közelében lévő, a Tambov lakótelepi, a Tartsay lakótelepi, valamint a Tolnai Lajos utcai játszótér karbantartási munkáit. Ezeket már megrendeltük, a többi játszótér állapota pedig felmérés alatt van. Nem marad ki egyik sem, figyelünk arra, hogy szekszárdi gyermekek biztonságos környezetben játszhassanak! Nem ígérgetünk, cselekszünk! – számol be az eredményekről, és tájékoztat a tervekről Bomba Gábor.

Sok éves elmaradásunk van az óvodák felújításával kapcsolatban is, egyrészt energetikai szempontból, másrészt a játszóterek, udvarok, belső helyiségek felújításával kapcsolatban. Ezért újabb programot indítunk, 500 millió forintot fogunk első körben költeni a Kölcsey, a Gyermeklánc, illetve a Wosinszky óvodákra, de a többi is sorra kerül a későbbiekben. Bekértük az igényeket, most a szakemberek dolgoznak a műszaki tartalom meghatározásán. Ezután kiírjuk a pályázatot, nagyon remélem, hogy a kivitelezőket még az idén ki tudjuk választani. – tudom meg az önkormányzat frakcióvezetőjétől.

Megkezdtük a Sötétvölgyi Gyerektábor felújításának tervezését is, ezt az időjárás függvényében idén vagy jövő év elején elindítjuk. Sokan szeretik ezt a tábort, de sajnos nagyon lelakott állapotban van, több százmillió forintot tervezünk rákölteni.

A tervezett felújításokra megvan a forrás, rajtunk, a közgyűlésen múlik, hogy ne húzzuk az időt. – vázolja fel a közeljövő terveit Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület vezetője.

A palánki bicikliút lassan a befejezéshez közeledik. Itt közel 15 millió forintból egy komplett biciklis pihenőt alakítunk ki. Időközben érkezett jelzés, hogy egy-két helyen még szükség lenne ilyen pihenőre, folytatni fogjuk a fejlesztéseket. – vázolja fel az ígéretes fejlesztéseket Bomba Gábor.



Fotó: szekszard.hu