Szoboszlai Dominikot választotta meg augusztus hónap legjobb játékosának az angol élvonalbeli Liverpool – írja a nemzetisport.

Az eredmény a statisztikái alapján is indokolt: A Liverpool első négy meccsén mindig Szoboszlai tette meg a legtöbb távolságot (a Chelsea és a Bournemouth ellen 11.7, a Newcastle ellen 11.8, az Aston Villa ellen 11.2 kilométert), ezzel értelemszerűen csapatának legjobbja, a Premier League-ben pedig a legjobb három középpályás között szerepel – igaz, azért is, mert mindössze tíz olyan középpályás van a ligában, aki mind a négy bajnokiját végigjátszotta.

Az első négy bajnokin Szoboszlainak volt a legtöbb labdaérintése a támadóharmadban (81), míg a középső harmadban csak Robertson (163) volt nála aktívabb (149), ugyanakkor ebben az időszakban Szoboszlainak volt a legtöbb sikeres cselkísérlete (7), 18 lövést kialakító akciójával a 12. a ligában, 86 százalékos pontossággal passzolt (mellyel Virgil van Dijk és Ibrahima Konaté mögött harmadik a csapaton belül), és 141 labdacipelésként definiált megmozdulása volt (Alexis Mac Allister és Robertson mögött harmadik), de senki sem vitte be a labdát többször (6) az ellenfél tizenhatosán belülre, valamint 26 labdaszerzéssel jelentkezett (ezzel 19. a PL-ben és második az együttesben Robertson mögött).

Szoboszlai mögött második helyen a „vörösök” brazil kapusa, Alisson Becker végzett, míg az uruguayi támadó, Darwin Núnez lett a harmadik a Liverpool hónap játékosa szavazásán.