Az LMP kiemelt célnak tartja a tömegközlekedés fejlesztését, az ellenzéki párt szerint minden eszközzel segíteni kell, hogy az emberek az autózás helyett a közösségi közlekedést válasszák. Süveg Anna szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

A párt olyan klímabérlet bevezetését javasolja, amely a vármegye- és országbérlettel szemben a helyi közlekedésre is érvényes lenne.

„A szolgáltatás minőségén is javítani kell” – hangsúlyozta a szóvivő. Kijelentette: a csak kínai érdekeket szolgáló Budapest-Belgrád vasút fejlesztésére szánt ezermilliárd forintból rendbe lehetne tenni a fontosabb pályákat, jó minőségű motorvonatokat is be lehetne szerezni és a menetrendet is ütemessé lehetne tenni.

Az LMP elhibázottnak tartja a kormány döntését, miszerint az M1-es autópálya szélességét bővíteni kívánja, miközben a párhuzamosan futó 1-es vasúti fővonalat hagyta „lerohadni”. Bírálta a vasúti mellékvonalak bezárását is.

Hangsúlyozta, hogy az LMP politikusai azért dolgoznak majd az Európai Parlamentben, hogy Magyarországon megbízható, jó minőségű tömegközlekedés legyen.