Már legalább három hónapja kikerült az eladó-felirat az egykori pécsi Akvárium-Terrárium falára, de az épület tulajdonosváltására leghamarabb októberben, a nemzeti ünnepet követően kerülhet sor. – írja a Szabad Pécs.

Hónapokkal ezelőtt került ki a molinó Pécs történelmi belvárosában, a Munkácsy Mihály utcában található, egykori pécsi Akvárium-Terrárium falára.

A jókora felirat azt hirdeti, hogy a patinás épület tehát ismét várja új tulajdonosát. Az egykori Akvárium-Terrárium épülete már jó pár éve, úgy körülbelül nyolc éve, áll üresen. Azok után vált megüresedetté, hogy megnyitották a felújított Pécsi Állatkertet, hiszen onnantól a PécsZOO ad helyet a hüllőknek, kétéltűeknek és a tengeri állatoknak.

Az egykori pécsi Akvárium-Terrárium viszont az elmúlt évek alatt nem kapott új funkciót, és már az is biztos, hogy a városnak és a vagyonhasznosítónak sem lesz módja az épületet átalakítani vagy éppen felújítani, illetve új funkciót adni neki.

A Pécsi Vagyonhasznosító oldalán található tájékoztatóból az is kiderül, hogy az egykori pécsi Akvárium-terrárium több más pécsi belvárosi ingatlannal együtt kerül kalapács, avagy online licit alá.

Az egykori városi terrárium épületére 2023.10.25-én lehet majd online licitálni.

Az ingatlan nettó kikiáltási ára az online licit felhíváson szereplő adatok alapján: 89 600 ezer forint.