Wolf Kati énekesnő Szentendrén született 1972. szeptember 24-én. Édesapja Wolf Péter zeneszerző.

Wolf Kati már gyermekkorában ismertté vált, mikor 1981-ben elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, az eredeti, Maros Gábor által előadott szerzemény nyomán.

Wolf Kati a főiskolát szolfézs-karvezetés tanár szakon végezte. Gimnazista éveiben tagja volt a Stúdió Dél együttesnek, akikkel blues dalokat adtak elő. A zenekar későbbi feloszlása után ismét egy zenész társulat tagjaként énekelt tovább. A Sunny Dance Band  együttesnek lett az egyik énekese.

A zenekarban töltött időszak sok tapasztalatot és kellemes élményeket szerzett az énekesnő számára. Valószínűleg pontosan ezeknek az élményeknek is köszönhető, hogy egyéni karrierje ellenére a mai napig fellép az együttessel.

Wolf Kati énekesi pályáján a következő zenész társaság akikhez csatlakozott a New Chocolate nevű funky zenekar volt. A New Chocolate-ot az Avocaldo követte, ezeknél az együttesek főként populáris latin zenét játszottak, és az énekesnő elmondása szerint salsa órákra is jártak. Wolf Kati 2001-ben például a Qeen emlékzenekarában is énekelt, majd nem sokkal később barátaival megalapította az Enjoyt, amelynek a tagjaival legfőképpen pop slágerekkel szórakoztatták a közönséget.

Ezt követően az utolsó zenész társulat, amelyben eddig az énekesnőt lehetett látni, Nagy János jazz zenekara volt.

Az énekesnő 2010-ben az X-Faktor c. televíziós műsorban tűnt fel, és szerzett országos népszerűséget, egy évvel később már ő képviselhette Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon a Szerelem, miért múlsz? c. dal angol nyelvű változatával. 2011-ben az Év női előadója volt. 2012-ben és 2022-ben is A Dal c. műsor egyik zsűritagja volt.

Wolf Kati díjai, elismerései:

Forrás: wikipedia.org