Második alkalommal adták át a Balikó Tamás Nívódíjat a Pécsi Nemzeti Színházban. – olvasható a színház közösségi oldalán.

Lehár Ferenc: A víg özvegy című nagyoperett premierje alkalmával, az előadás megkezdése előtt a színpadon köszöntötte a premierközönséget Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója igazi ünnepi pillanatban konferált be, hogy a Balikó Tamás Nívódíj átadására került sor.

A Pécshez ezer szállal kötődő Balikó Tamás, a széles körben kedvelt színművész, rendező és színházigazgató művészi és színházteremtő személyisége elismeréseként alapított díjat 2023-ban Bókai Zoltán karmester, a színház zenei vezetője kapta.

A Balikó Tamás Nívódíjat a színház művészeti vezetése évente a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtó társulati tagnak adományozza elkötelezett, fáradhatatlan, magas színvonalú munkájáért. Bókai Zoltán a színház zenés produkcióinak állandó és elengedhetetlen résztvevője, karmesterként, zeneszerzőként vagy előadóként.

Az est további részében dirigálása alatt csendültek fel a Lehár operett ismerős operettslágerei a Pécsi Szimfonietta közreműködésével.

Munkájához további sok jó lehetőséget, kitartást, a megszokott jókedvet és jó egészséget kívánunk!