Üzleti fórumot és cukrászversenyt rendeznek, valamint koncertek, filmvetítéseket tartanak és ételkülönlegességeket is bemutatnak az érdeklődőknek a Svájci napok elnevezésű rendezvénysorozat keretében október 4. és 8. között Pécsen.

    A baranyai vármegyeszékhely hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: az esemény a „Körforgásos gazdaság egy fenntartható jövőért” című svájci-magyar üzleti fórummal veszi kezdetét. Amelynek keretében innovatív megoldásokról is tájékozódhatnak az érdeklődők.
    Egy kerekasztal-beszélgetésen a körforgásos gazdaságról olyan svájci és magyar cégek képviselői cserélnek eszmét, mint a Holcim, a Roche és a Kontakt Elektro Kft. Míg kiemelt eseményként a Roche bemutatja a Pécsi Tudományegyetemmel kötött együttműködési megállapodás tartalmát, amelyet egy esti – cukrászversennyel egybekötött – gálaműsor keretében írnak alá.
    Október 5-től a Civil Közösségek Házában megnyílik a Svájci Pavilon. Ahol többek között a svájci tiszta technológiákról szóló kiállítás és a Svájcot bemutató interaktív fal nyújt információkat az országról.
    A programsorozat részeként a pécsi temetőben felavatják a legendás pécsi cukrászda alapítója, Christoph Caflisch svájci születésű cukrász síremlékét. Majd Jean-Francois Paroz nagykövet a „Svájc az iskoládban” elnevezésű program keretében középiskolákba látogat. Ott találkozik a diákokkal, és részt vesz velük német és francia nyelvű kérdezz-felelek foglalkozásokon.
    Az Alphorn Pilatus Kriens együttes a tradicionális svájci zenéből hoz ízelítőt a városba. Míg a mozi szerelmeseinek ingyenes vetítéseket biztosítanak az Apollo moziban.
    A vasárnap „Svájci pikniken” az érdeklődők svájci ételkülönlegességekkel is megismerkedhetnek. Így megkóstolhatják a híres alpesi sajtokat, a Raclette-t és a Tete de Moine-t. Továbbá borok és válogatott svájci cégek termékei is asztalra kerülnek – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI