Ismét nekiment a szuperhősfilmeknek Martin Scorsese, aki a GQ-nak elmondott interjújában adott hangot annak, hogy szerinte a futószalagon gyártott képregényfilmek mennyire ártanak a filmművészetnek. – írja a 24.hu.

A rendező a Marvel-filemkről már 2019-ben azt mondta, hogy nem tartja őket filmeknek, mert nem közvetítenek értéket. Nemrég Scorsese ismét kifejtette, hogy az ilyen jellegű filmek egyeduralma rossz hatással van a filmművészetre.

„Az a veszélyes ebben, hogy mit tesz a kultúránkkal. Lesznek olyan generációk, akik azt hiszik, csak ilyen filmek léteznek – hogy ezt jelenti az, hogy film – nyilatkozta a rendező –„Ezek legyártott tartalmak. Majdnem olyan, mintha a mesterséges intelligencia készítene filmet. És ezzel nem azt mondom, hogy nem állnak mögöttük hihetetlenül jó rendezők, és a speciális effektusokért felelős szakemberek nem csinálnak csodálatos műalkotásokat. De mit adnak nekünk ezek a filmek? Azon kívül, hogy elfogyasztjuk őket, aztán rögtön el is illannak az elménkből. Mit ad ez nekünk?”

Borítókép forrása: 24.hu