Újabb 6 kilométer hosszúságon újultak meg a siklósi szőlőhegy útjai pályázati támogatásból és önkormányzati önerőből! – írta ma közösségi oldalán Riegl Gábor, Siklós város polgármestere.

A baranyai város polgármestere azt teszi hozzá még a Facebook oldalán, hogy az elmúlt három év mérlege a pályázati támogatással, és az önkormányzati önerővel csaknem 260 millió forint, melyből 11 kilométernyi útszakasz helyreállítása történt meg.

Az átadáson jelen volt Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára, és Őri László a baranyai közgyűlés elnöke.

A megújult utak ünnepélyes átadásán a siklósi gazdák, pincetulajdonosok is megjelentek, akik számára különösen fontos így szüret idején a megújult út átadása, amelyre Siklóson a Zuhánya-dűlőben került sor.

Riegl Gábor, Siklós város polgármestere bejegyzésében megjegyezte, hogy 2020-ban, még a város önerejéből előteremtettek közel 60 millió forintnyi forrást, melynek köszönhetően meg tudott újulni öt kilométernyi útszakasz szintén a siklósi hegyen. Ezután a Vidékfejlesztési Program sikeres pályázatának köszönhetően közel 200 millió forintos támogatást nyertek, melyhez 10 millió forint önerőt biztosítottak.

A projekt keretében a siklósi szőlőhegyen összesen hét szakaszon, mintegy hat kilométer hosszúságon tudott megújulni és stabilizálódni a hegyi út.