2023. október 4-én, az Állatok Világnapján, amely egyben Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének a halálának a napja is, állatsimogatóval és programokkal várják az állatbarátokat és az állatokkal barátkozni szándékozókat a Kozármislenyi Művelődési Központhoz.

Kozármislenyben a Művelődési Központ a helyi TakaTanya közreműködésével szervez erre a napra 16 és 18 óra között állatsimogatót.

Az állatsimogatón kívül még számtalan program is várja a helyszínen az érdeklődőket:

  • Miért hatnak jótékonyan a lovak az emberekre? A lovak szerepe az állatasszisztált aktivitásokban, terápiákban. Hegyháti Lillla, gyógypedagógus, pszichopedagógus, lovasedző.
  • Kovács Tamás is érkezik a helyszínre a Kozármislenyi Agility Pálya – Kutyás sport (agility) bemutatóval.
  • A Tegyünk Együtt Jót Egyesület fajátékaikkal szórakoztat minket.
  • A Kozármislenyi „Adj Esélyt ” Állatvédő Egyesület örökbe fogadható állatkáikkal érkeznek.

A Kozármislenyi Művelődési Központ szeretettel, és egy kis meglepetéssel is vár minden érdeklődőt! Az országos könyvtárnapok alkalmából ezen a napon a Kozármislenyi Művelődési Központ és könyvtár beiratkozási kedvezménnyel és meglepetés ajándékokkal készül ezen a Városi Könyvtár látogatói számára!

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferenciának a keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) a gondolata. A világnap dátuma, az október 4., pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának a napja, és egyúttal emléknapja is. Ez a nap az emléknap mellett egyben tisztelgés is az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.