Gazt akart égetni, magát is lángra lobbantotta. – adott hírt a nem mindennapi esetről a metropol.hu

A szerencsétlenül járt férfihez mentőhelikopter is érkezett Tiszabábolnára, aki a házuk kertjében található tűzrakó helyen akarta a gazt, és száraz fát elégetni.

A szinte hihetetlen történet szerint a férfi alig hogy csak meggyújtotta az udvaron a tüzet, amikor egy egérlyukban megbotlott. Szerencsétlenségére a kezében lévő benzinnel pedig egészen véletlenül lelocsolta magát.

A férfi ruházata másodpercek alatt lángra kapott a saját figyelmetlenségéből fakadóan.

A lángoló férfi segítségére tűzoltóság, mentő helikopterrel, és a rendőr is egyszerre érkezett a tiszabábolnai helyszínre ahhoz a német családhoz, akik csak nyaralni járnak Tiszabábolnán található házukba.

A szerencsétlenül járt férfinek a hasa, és mindkét karja teljesen megégett, jelenleg harmadfokú égési sérülésekkel kezelik a debreceni kórházban. A gazégetésben nem csak a férfi egyedül égett meg. A túlságosan is drámaira sikeredett kerti hulladékégetésben a kert több méteres környezete is a lángok martaléka lett. A tiszabábolnai ház kertjében felcsapott lángokat a hivatásos mezőkövesdi tűzoltók rövid időn belül eloltották. 

A nem csak szerencsétlen, és kis híján tragikus kimenetelű tűzeset egy apró megbotlás miatt következett be. Szerencsére a feleséget nem hagyta el a lélekjelenléte, mert azonnal hívta a mentőket, míg a lángoló férje fájdalmában üvöltve, megpróbálta önmagát eloltani.

A pórul járt férfi gyorsan hasra vetette magát, hempergett a földön, hogy a ruhájára ömlött égő benzint eloltsa. Mikor aztán a lángoló ruháját sikerült eloltania azonnal hideg vízzel hűtötte a testét, amíg a mentők meg nem érkeztek.

Forrás: metropol.hu