Pénteken kezdődnek a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok. Amelyeken szüreti felvonulással, koncertekkel és borkóstolókkal várják a szervezők a látogatókat a tokaji aszú idén 950 éves névadó városában.

    Az esemény honlapja szerint a település 1932 óta tartja meg a rendezvényt, amelynek célja többek között Tokaj kulturális hagyományának ápolása és a „világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek bemutatása”.
    A szervezők bíznak benne, hogy sok látogatót vonz majd a fesztivál, hiszen minden korosztály számára biztosítanak programokat. Lesz szüreti felvonulás a helyi nevelési-oktatási intézmények és a hagyományőrző csoportok közreműködésével, de egy szőlőösszeadási ceremónián is részt vehetnek a látogatók.
    A Bortér Tokaj-hegyalja boraival, a gasztrosétány finom ízekkel, míg a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. A sétálóutcában térzenei koncertek, utcazenészek és utcaszínházi programok szórakoztatják majd a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.
    A Tokaj 950 névre keresztelt nagyszínpadon változatos zenés programok és koncertek várják a különféle zenei stílusok kedvelőit. Pénteken mások mellett a Konyha Zenekar és a Parno Graszt lép fel. Szombaton a Vivat Bacchus és a The Biebers, míg vasárnap a Margaret Island ad koncertet.
    A kisszínpadokon – a szüreti teraszon és a borteraszon – szombaton és vasárnap többek között a Musical Trips Trio, Ursu Gábor gitárművész és az Acoustic Guitar Caffe szórakoztatja a közönséget.
    Mint írták, külső, alternatív helyszíneken is lesznek programok és nyitott pincék. A Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pincében St. Martin lép fel, de az Óvárborozóban is lesznek koncertek és élményfestés. A Tokaj-Hegyalja Egyetem tokaji mezőgazdasági technikumában szombaton egész napos, szüreteléshez kapcsolódó családi programokkal készülnek a szervezők.
    A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok programjai ingyenesen látogathatók.

Forrás: MTI