A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményét változtatás nélkül közöljük:

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.

A rendőrök a korábbi tapasztalatokat összegyűjtve a társhatóságok bevonásával az elmúlt időszakban kilenc alkalommal hajtottak végre fokozott ellenőrzéseket, amelyek célja az illegális gyorsulási versenyek, driftelések megakadályozása, megszakítása, felszámolása volt. Az engedély nélkül átalakított járművek, továbbá az ittas vagy más szer hatása alatt álló vezetők kiszűrése minden alkalommal az akciók részét képezte.

Az ellenőrzések során 132 fővel szemben intézkedtek, helyszíni bírságot driftelés és engedély nélküli átalakítás miatt szabtak ki a rendőrök.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságosabbá tételére, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok, valamint a sebességtúllépések visszaszorítására.

Kérjük a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy mindig tartsák be a szabályokat!

… hogy mindenki hazaérjen!