A qubit.hu mai írásában tárta fel, hogy Kulcsár László homokhátsági gazda a tegnapi, Agrárminisztérium előtti demonstráción többek között azt a költői kérdést tette fel az, hogy:

Megeszi-e a fejlődés kecskéje a fenntarthatóság káposztáját?

A tegnapra, csütörtökre összehívott sajtótájékoztatóra a Zöld Gerilla nevű Facebook-csoportot alapító Kulcsár László azért villamosozott a Közvágóhídtól a Vigadó térig Bözsi nevű anyakecskéjével – valamint két gerillatársával, Kapás Ágnessel és Balázs Zsolt fotográfussal –, hogy egyenesen az agrártárca illetékeseitől tudja meg, hogy van-e valami tervük arra, hogy az Alföld ne száradjon végképp sivataggá, és ha igen, akkor miért nem történik voltaképpen semmi.

A Zöld Gerilla nevű csoport a pár hektáros gazdáktól a biokertészeken át ökológusokat, tájépítészeket és vízügyi mérnököket is a tagjai között tud.

A Zöld Gerilla gazdálkodók, ökológusok, tájgazdálkodással foglalkozó agrár- és vízügyi szakemberek és városi civilek által közösen alapított mozgalom, melynek legfőbb célja a tájgazdálkodás fogalmát bevinni a köztudatba. Vallják, hogy a tájhasználat a fenntarthatóság kulcsa, melyben a hagyomány és a modern tudomány elemei ötvöződnek.

Úgy gondolják a klímaszabályozás legfőbb eszköze a víz és a vizeink megtartása, a vízszabályozás eszköze pedig a tájhasználat.

„Mi nem pártok, hanem ügyek mellett állunk ki.” – írják magukról a Zöld Gerillák a honlapjukon.

A qubit.hu írását teljes egészében IDE kattintva olvashatják.