Azt, hogy Max Verstappen lesz az idei év világbajnoka, szerintem már hónapokkal ezelőtt lehetett tudni, ugyanis nyilvánvaló volt, hogy technikailag az idei Red Bull kimagaslik a mezőnyből, csapattársa meg nem képes vele azonos szintet nyújtani. Ugyanakkor, ami ma történhet, az olyan dolog, ami az elmúlt 30 évben sosem: Max Verstappen ugyanis akár ma megnyerheti a világbajnoki címet, holott a verseny csak holnap lesz.

Ennek oka a tavalyelőtt bevezetett sprintfutamok. Az idei szezonban van 6 olyan versenyhétvége, amikor a nagyverseny mellett szombaton sprintfutamot is tartanak, és ezeken az első 8 helyezett pontokat szerezhet. Ez pedig megadja az esélyt Verstappennek, hogy bebiztosítsa a bajnoki címét.

Verstappen jelenleg 177 ponttal vezet a második helyen lévő Sergio Perez előtt, és ha ebből legalább 172-t megtart, akkor már matematikailag sem érhetik utol őt. Tekintettel arra, hogy a győztes versenyző legfeljebb 8 pontot kaphat és még a 6. helyért is jár 3 egység, erre igen jó esély nyílik. Így jó eséllyel ma este már hivatalosan is háromszoros világbajnokká válik a holland versenyző.