Palvin Barbara, magyar divatmodell 1993. október 8-án született Budapesten.  Az Erkel Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban végezte a tanulmányait, majd innen a Színyei Merse Pál Gimnáziumba járt. 2006-ban, mikor még alig volt 13 éves, indult el modell karrierje, ugyanis ekkor fedezték fel, egy budapesti séta közben.

Barbi kicsi korában nagyon szeretett énekelni és focizni, gyermekéveiben ezek voltak a legkedveltebb időtöltései.

Palvin Barbara az idei nyáron, 2023. július 15-én, Magyarországon mondta ki a boldogító igen kedvesének, Dylan Sprouse amerikai színésznek, a világraszóló júliusi eseményről a bahir.hu is beszámolt.

Karrierje a kezdetek óta töretlen, és Barbi a divatbemutatók egyik kedvenc visszatérő modellje. A világ több neves tervezőjének darabjaiban végigsétált a kifutókon. Többek között például Louis Vuitton kifutóján is. pontosan ez után az esemény után szerződtette az egyik legnagyobb modellügynökség az IMG. 2010 nyarán a barcelonai divathetek bemutatóján találkozhattak a modellel. A 2011. tavasz/nyári divathéten pedig már biztos helye volt a Chanel, a Vivienne Westwood, a Loewe és a Emanuel Ungaro diavtházak show bemutatóin is.

13 éves korában fotózták a japán Spur magazin számára. 2008-ban szerepelt egy nagyobb divatanyag modelljeként a görög ELLE magazinban. 2009-ben találkozhattunk vele a L’Officiel és a Jalouse magazin címlapján. 2010-ben és 2011-ben pedig már egyre több magazin felkérését vállalta el, köztük az orosz Vogue, a koreai Harper’s Bazaar, a Muse, a német Vogue vagy a Love. 18 évesen a magyar Palvin Barbit már világhírű modellként tartották számon.

Palvin Barbi volt már a New Yorker reklámarca, és egy cappucino reklámfilmben is szerepelt. Majd a Bel Air a Victoria’s Secret Pink kollekciójának egyik arcának kérték fel. Ezekben az években nagyon sok felkérésnek tett eleget, mert szerepelt a Ray Ban, a Milly by Michelle Smith, a United Bamboo és a Magenta kampányaiban is. 2012 novemberében Barbi is részt vett a Victoria’s Secret éves divatbemutatóján, amely után még nagyobb népszerűségre tett szert.