A bahir.hu is beszámol tegnap arról, hogy Izraelt szombat kora reggel egy nagyszabású rakétatámadás érte, amelyet a Hamász indított az ország ellen. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta, háborúban állnak, és a váratlan és könyörtelen támadásra kemény választ ígért. A harcok még vasárnap is folytatódtak. Egyelőre sajnos úgy tűnik, hogy kevés a remény a konfliktus békés rendezésére.

Magyarországi roma turistacsoport 87 tagja rekedt a szombat reggel a Hamász támadást ért Izraelben. A kint rekedt turistacsoport jelenleg a tel-avivi Ben-Gurion repülőtéren várakozik arra, hogy hazaszállítsák őket. – adta hírül az rtl.hu.

A Roma Szeretetszolgálat elnöke, ifj. Rostás-Farkas György arról beszélt az rtl.hu-nak, hogy az országot ért támadás miatt a roma turisták esti járatát törölték, és egyelőre nem tudni, mikor juthatnak majd haza Magyarországra.

A tel-avivi Ben-Gurion repülőtéren rekedt turistacsoport tagjai közül sokan már azért nem tudnak élelmet és vizet vásárolni maguknak, mert mostanra már elfogyott a pénzük. A magyar konzulátus munkatársa azt a felvilágosítást adta a bajbajutottaknak, hogy a repülőtéren a turistáknak saját maguknak kell gondoskodniuk magukról.

A bajbajutottak helyzetéhez kapcsolódóan a Roma Szeretetszolgálat elnöke pedig rámutatott, hogy a kint rekedtek közül sokan már a hazafelé szóló repülőjegyüket sem tudják megvásárolni.

„Olyan helyzet állt elő, hogy nagyon sokan nem tudnak már élelmet és vizet venni maguknak, mert elfogyott a pénzük. A konzul azt mondta nekik, hogy saját magukról kell gondoskodniuk, pedig nagyon sokan már a repülőjegyüket sem tudják megvenni” – nyilatkozta az rtl.hu megkeresésére a Roma Szeretetszolgálat elnöke.

Az rtl.hu teljes beszámolóját IDE kattintva olvashatja.