A főként állateledelek előállításával és értékesítésével foglalkozó Fressnapf cég szolgáltató központot hoz létre Pécsett, és ezzel a lépéssel akár 100 újabb munkahelyeket teremtenének. – írja Pécsma.

Az cégcsoport pár hónapja hirdette ki, hogy a tavalyi budapesti nyitás után egy másik hazai nagyvárosban szeretné létrehozni új SSC-jét, erre az üzleti lehetőségre pedig a pécsi önkormányzat is lecsapott. Az októberi közgyűlés elé kerül a kérdés: támogatják-e, hogy az újabb multi településünkre „költözzön”.

Pécs és a német üzleti kapcsolatok erősítése mellett az ilyen szolgáltató központok segítenek az egyetemisták itt tartásában az általuk kínált jó fizetéseknek hála. Illetve az ipari parkok mellett az SSC-k kiemelt területet jelenteken számunkra, mint a belvárosi gazdasági fejlesztés része. Az önkormányzatnak nem kell különösebb támogatást adnia a cégnek, a terv szerint egy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által üzemeltetett átmeneti helyet biztosítunk számukra, amíg elkészül a Fészek áruházban az irodájuk (…) A szerződést még októberben alá szeretnénk írni, hogy mielőbb kezdődhessen a munka – nyilatkozta a portálnak Ruzsa Csaba alpolgármester.