Elnézte a patikus, és rossz mennyiségben adta ki a gyógyszert a beteg kisbaba édesanyjának. A gyermek rosszul lett, kórházba kellett szállítani. A gyógyszerész elismerte a tévedését. – olvasható a metropol.hu tegnap délutáni írásában.

Csak egy anya tudja igazán átérezni azt a szörnyű idegállapotot és a tehetetlenség fájdalmát, amit egy szülő érez, mikor a gyermeke beteg. Fokozottan igaz ez arra az állapotra, mikor valaki más a felelős az apróságunk szenvedéséért.

A Metropol információból tudható, hogy a gyógyszerész hibája miatt kellett kórházba szállítani Baranya vármegyében, egy mindössze 2 hónapos kisbabát. A nagyot hibázó patikus ugyanis dupla adag gyógyszert adott a gyermeknek. 

„A kicsi súlyos szívbeteg, ami miatt gyógyszert írtak fel neki. 2 milligramm szerepelt a szerből recepten, de a patikus 4 milligrammot adott neki.” – nyilatkozta a Metropolnak a baranyai anyuka.

A szülők arról is tájékoztatták a lapot, hogy a gyógyszerész felhívta az anyukát és elismerte, hogy elnézték a receptet és véletlen 2 mg-os helyett 4 mg-ot adtak ki. Azonnali kártérítésként felajánlottak 50 ezer forintot.

A Metropol információi szerint a kisbaba már jól van, és időközben a szülők megegyeztek a patikával, mivel természetesen nem hagyták annyiban az ügyet.

A lap megkeresésére az édesanya nem akart újabb nyilatkozatot adni, mert mostanra sikerült megegyezniük a gyógyszertár igazgatójával.

Remélhetőleg több ilyen eset nem történhet meg sem gyermekekkel, sem pedig felnőttekkel.

Fotónk illusztráció!