Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Váci Járásbíróság azt a férfit, aki több közlekedési szabályt súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől.

    A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta: augusztus 1-én a Pest vármegyei férfi a többszöri fény és hangjelzés ellenére sem állt meg Vácon a vele szemben intézkedő rendőröknek. És a forgalmas M2-es autóút irányába, majd a főúton haladva a megengedett sebességhatár néhol kétszeres túllépésével továbbhajtott.
    A vád szerint a – járművezetéstől korábban már eltiltott – elkövető átlépte a záróvonalat, a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette. Valamint többször szándékosan nekiütközött a követésébe időközben bekapcsolódó rendőrségi gépjárműveknek, és több alkalommal vészfékezésre kényszerítette a mögötte haladó szolgálati gépkocsi vezetőjét.
    A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyetértve a bíróság – az elkövetés óta letartóztatásban lévő – fiatal férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Ezen kívül 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Valamint elrendelte a korábban kiszabott 6-6 hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.
    A férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, és kétszer ítélték már el eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt.
    Hozzátették: az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a férfi letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta.

Forrás: MTI