Új pályázati felhívást jelentetett meg Szociális innovációs gyakorlatok a hajléktalanság elleni küzdelemben címmel az Európai Szociális Alap Plusz foglalkoztatásra és szociális innovációra irányuló ága. Amelynek Nemzeti Kapcsolattartó Pontját a Kulturális és Innovációs Minisztérium háttérintézményeként a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő működteti.

    A Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő csütörtökön azt közölte, hogy a hajléktalanság és a lakhatásból való kirekesztés elleni innovatív projektek és szakpolitikai intézkedések kísérleti alkalmazása és értékelése céljából kiírt felhívás benyújtásának határideje december 14.
    A felhívás célja az innovatív projektekkel és szakpolitikai intézkedésekkel végzett kísérletek és azok értékelése a hajléktalanság, valamint a lakhatásból való kiszorulás leküzdésére.
    A pályázaton nyertes projektek nagyszámú helyi, regionális és nemzeti érdekelt fél kapacitásának és ismereteinek bővítését szolgálják majd. Többek között az érintett területeken formális és informális hálózatok létrehozása révén, de segíteniük kell a hajléktalanság és a lakhatásból való kiszorulás területén a társadalmi kísérletezés és az innovatív gyakorlatok értékelésének előmozdítását is.
     A felhíváshoz rendelkezésre álló költségvetés becsült értéke mintegy 15 000 000 euró, várhatóan 3-5 pályázatot fognak finanszírozni, egyenként 2 és 5 millió euró közötti összeggel – jelezték.
    A felhívás magyar nyelvű fordítása elérhető a www.easikapcsolat.hu oldalon – áll a közleményben.

Forrás: MTI