Két tűzesethez és három műszaki mentéshez riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat csütörtökön. Mutatjuk a jelentősebb káreseteket! – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán.

Felügyelet nélkül hagyták a tüzet – továbbterjedt

Fél hektáron égett kukoricatarló tegnap késő délután Birjánon, a Kossuth Lajos utcában. A tűz egy szomszédos telekről terjedt át a területre, az udvaron faágakat égettek. A tüzet a tulajdonos felügyelet nélkül hagyta, ezért terjedt át a tarlóra. A pécsi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kézi szerszámokkal eloltották a lángokat. Kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Baleset a reggeli csúcsforgalomban

Két személyautó ütközött össze tegnap reggel Pécsett, a Megyeri úton. Az egyik járműben ketten utaztak, ők nem sérültek meg a balesetben, a másik autóban egyedül utazó sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, illetve segédkeztek a forgalom helyreállításában. 

Súlyosan megsérült egy ember az M6-oson

Ráfutásos balesetet szenvedett két személygépkocsi és egy teherautó tegnap délután az M6-os autópályán, Palotabozsok térségében. A balesetben három ember, a személyautók utasai sérültek meg – egy embert súlyos, kettőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A véméndi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták a járműveket és áramtalanították a két személyautót. Az autópálya érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu