Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas magyar szerző, méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt. Családjának, kollégáinak, olvasóinak gyásza mérhetetlen, hiánya pótolhatatlan űrt hagy maga után. Angelika az elmúlt 1,5 év küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének, könyveit immár az égi olvasóknak írja. Egyedülálló személyiségét megjelent regényei őrzik tovább. Emléke szívünkben örökké él. „Te vagy a napfény, és ha nem látlak, sötét éjszaka vesz körül. Olyan sötét, melyen a hold fénye sem hatol át.” – írja Facebook oldalán az Álomgyár kiadó.

R. Kelényi Angelika 1970. december 2-án született Kazincbarcikán. Húsz éves koráig élt a szülővárosában, majd Budapestre költözött. 2006 óta Budakalász volt az otthona. Az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végzett.  2006-tól a Blikk Nők és Tina magazin külsős cikkírójaként dolgozott. 2012-ben lett a Nőkorszak.hu online magazin főszerkesztője. 2014-ben nyerte el a Terézanyu pályázat fődíját, ezt követően indult el regényírói pályafutása. Innentől hivatásszerűen regények írásával foglalkozott, emellett az Álomgyár Kiadó PR-vezetőjeként is dolgozott. Egy kislányt hagyott hátra.

R. Kelényi Angelika már 2022 februárjában beszámolt a közösségi oldalán arról, hogy mellrákja van, és már az első kemoterápiás kezelésen is túl van. Abban a bejegyzésében azt írta, két éve félrediagnosztizálták, és nem küldték el további kezelésekre, így alakulhatott ki nála a végzetes daganat.

betegsége ellenére próbált erős és jókedvű maradni. Tisztában volt azzal, hogy a kemoterápia mellékhatásai miatt nehézzé válnak majd a mindennapjai, ezért is döntött arról, hogy a kislányával teljesen őszintén beszél a betegségéről.