A szombati szerbek elleni győzelem után a legtöbben kijelentették, hogy gyakorlatilag megvan az EB-kvalifikáció. Ez a helyzet még mindig nem változott, ám ettől függetlenül, ami az első félidőben történt, arra nem sokan számítottak.

A magyar csapat eléggé enerváltan kezdte el a mérkőzést, picit úgy, mintha a győzelem már az ölükbe lenne. A litvánok azonban érződött, hogy nem a magyar ünnepléshez jöttek asszisztálni. Olyannyira nem, hogy a 20. percben kihasználták a magyar védelem figyelmetlenségét és Cernych találatával megszerezte a vezetést. Ezután sem nagyon tudtunk veszélyes helyzeteket kialakítani egy Szoboszlai pontrúgást leszámítva, majd jött a rémálom: megint egy szögletfigurával kaptunk gólt, ezúttal Sirvys révén. A félidő további részében próbált szépíteni a csapat, ám a litván kapus, Zubas óriási bravúrokat mutatott be.

A második félidőt egy lesgóllal kezdte a litván csapat, ám onnantól a magyar támadásoké volt a főszerep, ám Zubas eszén nem tudott túljárni a magyar csapat. Egészen a 67. percig, amikor Sallai büntetőt harcolt ki, amit Szoboszlai értékesített. Majd nálunk is jön egy szép szöglet, amivel Varga Barnabás a 82. percben egyenlített. Ekkorra már érződött a litván csapaton a fáradtság, a magyarok meg érezve a vérszagot próbálták eldönteni a továbbjutást az utolsó 10 percben. Ám újabb gól már nem született, így maradt a 2-2-es végeredmény.

A másik mérkőzésen Szerbia 3-1-re nyert hazai pályán Montenegró ellen, így egy pontra felzárkóztak mögénk (igaz, egy meccsel többet játszottak). A magyar csapat következő mérkőzése Szófiában lesz, ahol ha legalább 1 pontot szerzünk, megvan az EB.