Baranya megye térségében, Csütörtökön napközben többnyire felhős lesz az ég. Változó vastagságú, itt-ott átmenetileg felszakadozó majd ismét vastagodó felhőzet érkezik fölénk.
Délelőtt az éjszakai gyenge csapadéksáv kelet felé vonul. Inkább csak gyenge szemerkélés, szitálás fordul elő, az is többségében a Tiszántúlon.
A délután folyamán már intenzívebb záporeső is kialakulhat, de továbbra is elsősorban a Duna vonalától keletre van rá esély. Nem mindenhol fog esni. Előreláthatólag elsősorban a keleti országrészben és a Dél-Dunántúlon hullik számottevőbb mennyiség.
Estétől, a nyugati és déli országrészben felerősödik az addig élénk D-i szél, ami az éjszaka folyamán is erős marad. Éjjel változó vastagságú, olykor felszakadozó felhőzet mellett, a Dunántúlon kevéssé valószínű zápor előfordulása, míg az ország középső és keleti 2/3-án elszórtan újabb záporesők kialakulásával kell számolni. Keleten az ég is megdörrenhet. Az északi megyékben hűvös, a déli megyékben szokatlanul enyhe lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
csütörtök reggel 9,
csütörtök délután 22,
péntek reggel 9 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:


Vasárnapig térségünkben maradhat az országon belül is jelentősen eltérő időjárást és bizonytalanabbul előrejelezhető légköri helyzetet okozó ciklon:
– Pénteken előreláthatólag még megmarad a hőmérséklet különbség, de már csak az északi határmegyékben valószínű hűvösebb idő napközben. Délen és a középső országrészben szokatlanul enyhe időre lehet készülni mind a hajnali, mind a délutáni időszakban. Az északkeleti megyék kivételével országszerte erős lökésekkel kísért DDNY-i szél fúj. Változóan felhős-napos idő várható. Szórványos záporesőre kora reggel a keleti megyékben, majd éjjel a délnyugati és középső megyékben látszik főként esély. A légköri helyzet kedvező lesz zivatar előfordulásához is. – írta meg az EUMET.HU