Családi játszónapra invitálják a település apraját-nagyját, és minden játékos kedvű gyereket és felnőttet egyaránt 2023. október 21. szombat 15 és 18 óra között a Kozármislenyi Művelődési Központba, ahol a kézműves sarokban origami fejlesztőjátékkal, és a kreativitást segítő játékokkal várja nem csak a felnőtteket a Pécsi Origami Kör. Észbontó játékokban sem lesz hiány, mert ördöglakatok, fejtörők és puzzlék várják a családokat. Babasarokban lego szőnyeg játék duplo elemekkel, ami minden kisgyermeknek nagy élmény, vagy akár még a szülőknek is. A rendezvény ingyenes!

2023. október 22-én, vasárnap 10 és 14 óra között Szent Mór-napi búcsúra várja sok szeretettel a kozármislenyi családokat a Civilek Kozármislenyért szerveződés. Az esemény egy igazi őszi, lazulós, beszélgetős, ismerkedős családi napnak ígérkezik. Ezen a vasárnapon főzni, és sütni sem kell, mert a MislenyFood búcsúi ebéddel, vagy pizzával várja a vendégeket, amit a plébánia udvarán, terített asztal mellett lehet elfogyasztani. Ebéd után pedig házi süteményekből lehet majd válogatni, amit részben a KOVÁSZ pékműhely tagjai készítenek, részben pedig az ügyes nagymamák és anyukák ajánlottak fel a rendezvény finanszírozásához. Az aktív kikapcsolódást segíti még, a fakörhinta, a népi játékok, a társasjátékok, a tökvarrás, a hennázás, a búcsúi mézeskalács készítés. Ha valaki búcsúi emléket szeretne hazavinni, annak sem kell üres kézzel távoznia, mert a pici piac helyi termelőitől és kézműves készítőitől azt is vásárolhat. Szent Mórról, Kozármisleny régi templomának névadó püspökéről, illetve a város régi családjairól is sok mindent megtudhat az interaktív foglalkozásokon. A vasárnapi családi napot követően október 25-én, szerdán 18 órakor Szent Mór neve napján búcsúi misén záródik az ünnepség, amelyen idén elsőként a pécsi Szent Mór Iskolaközpont kórusa is fellép, melyet agapé követ!

2023. október 23-án, hétfőn 10 órára városi ünnepségre várja a megemlékezőket Kozármisleny Város Önkormányzata a Templom térre, hogy ünnepi műsor keretében a lakossággal együtt, közösen emlékezzenek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire.

Véradás lesz 2023. október 25-én, szerdán 15:30  és 18 óra között a Kozármislenyi Művelődési Házban, a Pécsi út 1 alatt, ahol véradásra várják a település régi és új véradóit. „Adj vért és ments meg három életet” – szlogennel tudnak segíteni az önkéntes véradók. Nagyon fontos a folyamatos vérellátás, hiszen a véradás során levett vérből előállított legrövidebb lejáratú vérkészítmény (trombocita készítmény) csupán 5 napig használható fel, ezért nagyon fontos, a véradások folyamatossága. Figyelem: A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és TAJ-kártya szükséges! Minden véradónak ajándékkal kedveskednek.