Vasárnap az eddig jellemző D-i légáramlás elgyengül, illetve északnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen támad fel ismét, de már ÉÉNY-i irányból.
Délelőtt még sok lesz a felhő, kevés helyen, elszórtan, főként északkeleten és a Dunántúlon még lehet rövid záporeső. A déli órákra egyre inkább szakadozottá válik a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap.
Mérséklődni kezd a nappali felmelegedés, északnyugaton már hűvösebb napra van kilátás, de délkeleten még így is jóval az októberi átlag fölötti maximum értékek valószínűek.
Éjszaka szélcsendes, felhősödő, illetve párássá váló időre készülhetünk. Foltokban köd is képződhet. Az elmúlt reggelekhez képest hűvösebb, de október második feléhez képest enyhe lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel 14,
vasárnap délután 21,
hétfő reggel 14 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Hétfőn jelentősebb légköri eseménytől mentes időjárású nap következik. Reggel, délelőtt változó erősségű, ritkuló párásság okozhat szürkébb, hűvösebb időt. Itt-ott átmeneti szitálás sem kizárt. A késő délelőtti óráktól enyhe, szűrt napsütéses vagy fátyolfelhős idő kialakulása valószínű. A legtovább északkeleten maradhat meg a szürkeség. A légmozgás gyenge marad, csapadék nem várható. – adta hírül az EUMET.hu