Az utasok közül volt olyan, aki ellenállt, azt megrugdosták, megpofozták. – olvasható a Metropol írásában.

Több embert is megtámadtak a Ceglédre közlekedő éjszakai vonaton: „Felszólítottak mindenkit, hogy adjuk oda a táskáinkat. Persze voltak, akik ellenálltak, akkor viszont erőszakhoz folyamodtak” – emlékezett vissza az egyik utas, akinek a táskájában nagy szerencséjére csak egy napszemüveg és egy fülhallgató volt.

A szemtanúk beszámolója szerint október 7-én, az éjszakai vonaton, az egyik kocsiban több embert támadott meg 4 eddig ismeretlen, férfi elkövető. Az utasoktól elvették a táskájukat, aki pedig nem engedelmeskedett a fosztogatóknak, attól erőszakkal vették el ingóságaikat. Az elkövetők az egyik megállónál lerohantak a vonatról, és köddé váltak.

A támadás után a közösségi oldalon kért segítséget annak a férfinak a párja, akit szintén megtámadtak a vonaton. Az elmondások alapján a támadást átéltek közül mindenki szörnyen rettegett, hiszen nem tudhatták, hogy esetleg fegyver is akad a durva támadóknál. A szörnyű fosztogatás mindössze öt perc alatt zajlott le.

 „Többen is megpróbáltunk fellépni ellenük. Engem például erősen megrugdostak és megfenyegettek, amikor ellenálltam. Egy másik férfi utast ugyanezért felpofoztak. Körülbelül öt perc alatt zajlottak le az események, a Szemeretelep és Ferihegy vasútállomás között. A 4 elkövető előre eltervezetten és szervezetten hajtotta végre a tettét” – mesélt az átéltekről az egyik utas a Metropolnak.

A megtámadott kocsiban tíz utas ült, köztük nők is. A megtámadott utasok több tagja is feljelentést tett a rendőrségen, jelenleg még keresik az elkövetőket, mert egyelőre még nem találták meg a támadás elkövetőit.

A Metropol teljes írását IDE kattintva olvashatja.