Nehéz helyzetbe került a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, ahogy azt közzé is tették az egyesület Facebook oldalán.

Azt írták, hogy eddig szerencsére csak csupa jó hírről tudtak beszámolni a követőiknek. Például arról, hogy nemrég Nemzeti Minősítést tettek városi kutató-mentésben, és sikeresen szerepeltek a mentőkutyák világbajnokságán, több eltűnt személy eredményes felkutatásában vettek részt, de mostanra kiderült, hogy az egyesület csapatszállító kisbusza  javításra szorul.

Járművük, egy Volkswagen Transporter 5 kutya és 7 személy szállítására alkalmas, javítása több mint három millió forintba kerülne. A Pécsi Mentőkutyás Egyesület tagjai most arra kérik a jóindulatú embereket, hogy sajnos eljött az ideje annak, hogy most rajtuk segítsenek. Kérik, hogy aki megteheti, most anyagilag is támogassa a Pécsi Mentőkutyás Egyesületet.

„Komoly bajban vannak a Pécsi Mentőkutyások. Bár mostanában csupa jó híreink voltak, / Nemzeti Minősítést tettünk városi kutató-mentésben, sikeres szereplés a mentőkutyák világbajnokságán, több eltűnt személy eredményes felkutatásában vettünk részt / mostanra viszont kiderült, egyesületünk csapatszállító kisbuszának a javítása, több mint 3 millió forint lenne. A kisbusz nélkül veszélybe kerülhet az eltűnt személyek felkutatása, a kutyák tréningezése, vizsgáztatása. Volkswagen Transporterünk 5 kutya és 7 személy szállítására alkalmas. Kérünk benneteket, támogassátok a Pécsi Mentőkutyásokat, hogy továbbra is felkészült kutyákkal tudjunk segítséget nyújtani az eltűnt személyeknek. Most minden segítséget szívesen fogadunk. Ha van olyan ismerősöd, vagy ismersz olyan céget, akik felismerik és fontosnak tartják a mentőkutyák társadalmi jelentőségét és az emberi élet megmentését akkor küld át neki is ezt a posztot.” –
olvasható a felhívás a Pécsi Mentőkutyás Egyesület közösségi oldalán.

Pécsi Mentőkutyás Egyesület

Bankszámlaszám:

10102440-81591800-01004009

Kiss Csaba

Pécsi Mentőkutyás Egyesület vezetője 06702355885