Csúcstankoló! – így jellemezte írásának címében Hörcsök Richárd, fideszes képviselő tankolását a Blikk.

Az írásból kiderül, hogy Hörcsök Richárd, fideszes országgyűlési képviselő egy év alatt több mint 5 millió forintot tankolt el. Tavaly augusztus és idén július között összesen 212 millió forintból autóztak a parlamenti politikusok – derült ki a Blikk cikkéből, amit adatokkal támaszt alá.

A Blikk ezek után szépen sorba is állította, hogy a képviselők üzemanyagkártyáját második legtöbbet használó politikus pedig a szintén fideszes Szabó Zsolt, aki 3,4 millió forintot használt fel. Rajtuk kívül még öt, szintén kormánypárti országgyűlési képviselő lépte át a hárommilliós értékhatárt: Demeter Zoltán, Mihálffy Béla, Simon Miklós, Tilki Attila és Vitányi István. A Blikk megnézte, hogy egy hónapon belül ki tankolt a legtöbbet az országgyűlési képviselők közül, a pálmát a fideszes Horváth István vitte el, aki tavaly decemberben 646 ezer forint értékben vásárolt üzemanyagot.

Szerencsére azért akad olyan országgyűlési képviselő is, aki még fel tud szállni akár a villamosra, akár a buszra, akár a vonatra, akár a bringára. Itt van például Bakos Bernadett, LMP-s országgyűlési képviselő, aki a Magyarország Zöld Pártját képviseli a parlamentben.

Bakos Bernadett rendszeresen tömegközlekedést veszi igénybe, a töredékéért a fent említett Fideszes képviselő által felhasznált összegeknek. Zöld képviselőként a zöld megoldást választja, és így is lehet, sőt kell is jó példával élen járni. Lehet követni!

Én BMVV-vel járok dolgozni: busz, metró, villamos vagy vonat, néha HÉV vagy bringa. Továbbra is kiállok amellett, hogy lehet élni autó nélkül is: nincs autóm, így benzinkártyát sem kértem. Minden nap több millió magyar ugyanúgy meg tudja oldani az életét tömegközlekedéssel. Nincs ebben semmi különös. Ami ennél érdekesebb, hogy sokan megelőlegezik, hogy egy országgyűlési képviselő, biztos nem ül buszra, hanem autóval jár mindenhová. Szerencsére ez koránt sincs így, sőt néhány képviselőtársamról tudom, hogy ők is a tömegközlekedést használják. Azonban sajnos sokak fejében a menőség vagy a jó pozíció összeforrt az autózással, így biztosak benne, hogy aki sikeres valamiben, az mindenhová négy keréken érkezik. Pedig semmi probléma nincs azzal, ha valaki metrózik vagy vonatozik. – írja közösségi oldalán Bakos Bernadett az LMP-s országgyűlési képviselő.

Ez a jó irány. Épp ezért kell fejleszteni a tömegközlekedést, és épp ezért buzdítok mindenkit arra, hogy használja, ha teheti. Mert környezetbarát és hatékony. Nem akkor vagyunk sikeresek, ha minél nagyobb, gyorsabb és drágább autók futnak az utakon, hanem ha a topmenedzser és az országgyűlési képviselő is villamosra száll. – áll ki a környezetbarát közlekedés és a zöld megoldás mellett Bakos Bernadett országgyűlési képviselő. Hogy ez mennyire nem megoldhatatlan, azt az alábbi képek is tanúsítják.