Az albérlettámogatás és a bérlakásépítés segítséget nyújthat a lakhatási problémák megoldásában – ismertette az LMP véleményét egy pénteki siófoki, online is közvetített sajtótájékoztatón a párt országos elnökségének tagja.

    Szendefy Mária arról beszélt, hogy a Balaton-parton hatalmas lakóparkokat húznak fel, ami nem tesz jót a környékbeli ingatlanpiacnak, mert felveri az árakat. Most ehhez a trendhez csatlakozott a csok plusz, amitől szintén az ingatlanárak emelkedése várható – jelentette ki.
    A politikus hangsúlyozta, hogy a csok plusz nem oldja meg a gyermeküket egyedül nevelők problémáját, ahogy azokét sem, akiknek már megszülettek a gyerekei.
    Az eseményen részt vett Ságodi Zoltán, az LMP helyi politikusa, aki rámutatott, hogy a Balaton partján még mindig komoly problémát jelent a szezonalitás. Ezt a turisztikai szezon meghosszabbításával és célzott, a helyi igényeket figyelembe vevő gazdaságfejlesztéssel lehetne megoldani – jelentette ki.
    A politikus azt is hangsúlyozta, hogy a jövőben csak a korszerű, energetikailag fejlett és szigetelt lakások lesznek fenntarthatók.

Forrás: MTI