Ma 54 éves Matthew McConaughey amerikai színész, aki Amerikai Egyesült Államokban született.

Az austini filmfőiskolán fedezték fel, ahol filmrendezőnek tanult. Egy véletlennek köszönhetően, megkapta a túlkoros naplopó, Wooderson szerepét, a Tökéletlen időkben. Noha a karakter az elképzelések szerint mindössze három jelenetben szerepelt volna, újabb jelenetekkel hamarosan a film egyik főszereplője lett.

A film után visszatért az iskolába, hogy befejezze tanulmányait. Rendezett és fényképezett egy 12 perces rövidfilmet: Chicano Chariots, melynek felvételei egy spanyol településeken készültek. Az egyik helyi cégnél reklámfilmeket is készített. A diploma megszerzése után egy meghallgatáson megkapta A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér, a népszerű sorozat negyedik részének főszerepét.

Végül 1993 augusztusában elutazott Los Angelesbe. Ott az ötödik napon szerződést kötött a William Morris Agencyvel, és a legelső hollywoodi meghallgatásán meg is kapta a férfi főszerepet Herbert Ross Bárhol, bármit, bármikor című filmjében. 2013-14-ben három nagyszabású produkcióban láthatta őt a közönség, A Wall Street farkasában, a Csillagok között-ben és a Mielőtt meghaltamban, melyért Golden Globe- és Oscar-díjat is nyert. – írta meg a port.hu. A magyar nézők fent említetteken túl is számos filmben láthatták, például az „Anyám nyakán„, vagy a „Szeretném, ha szeretnél” című vígjátékokben.

Boldog születésnapot kívánunk!