A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.    

Az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-második magyar a bronzcsatában a 2019-ben világbajnok holland Noel van’t Enddel találkozott, akit az eddigi hét összecsapásukon hatszor megvert. A hetedik csata maratoninak bizonyult, a négyperces alapidőben az MTK 29 éves versenyzője egy, riválisa pedig két intést kapott.    

Az első értékelt akcióig tartó hosszabbításból 3 perc 46 másodperc telt el, amikor az ellenfél szabálytalan fogásért – egy dobásnál veszélyesen kicsavarta a magyar klasszis könyökét – megkapta a harmadik figyelmeztetését is, ami már a leléptetését jelentette.    

Tóth Krisztián harmadik bronzát szerezte meg a kontinenstornákon, előzőleg 2014-ben szintén Montpellier-ben, 2021-ben pedig Lisszabonban állhatott dobogóra. Kazanyban, 2016-ban ezüstérmet szerzett. Övé lett a magyar küldöttség első medálja az idén Franciaországban, s egyben a magyar dzsúdótörténelem 54. Eb-bronza is.   

A nehézsúlyú Sipőcz Richárd bronzmeccse 17.30 körül kezdődik.

Forrás: mti.hu