Egerágon, most először lesz látható a pécsi Varázstükör Playback Társaulat előadása a helyi Művelődési Házban 2023. november 22-én, este 19 órakor.

Az egerági playback előadáson a színészek a közönség tagjainak az élményeit, történeteit játsszák le rögtönözve. A nézők a színpadon egy játékmesterrel, néhány színésszel és egy zenésszel találkoznak. A játékmester feladata, hogy kedvet csináljon az embereknek a meséléshez. Aki elmondja egy élményét, történetét, az meg is nézheti majd ezen az estén ahogy ezt azonnal lejátsszák a színészek, hogy ezúttal más módon élhesse azt át.

Az egerági est célja, hogy a jó élményeink gazdagodjanak, hiszen, ha van kivel megosztani őket, míg a nehéz élményeink terhe könnyebbé válik, amennyiben nyitott fülekre talál. A szereplők a pantomim, a zene, a tánc és a párbeszéd használatával teremtik újra a történéseket.

Az utolsó szó viszont mindig a mesélőé, a színpadon történteket tetszése szerint helyesbítheti. A történetek bármiről szólhatnak, egyszerű hétköznapi eseménytől személyes élményekig.

Egyik történet szüli a másikat. Így alakul ki az előadás, amely egyszeri és megismételhetetlen, közös alkotás.

A közös élmény életteli- néha magával ragadó, máskor mélyen megindító – szélesebb perspektívába helyezi az élet eseményeit, önmagunkat, másokat, társadalmunkat és világunkat. Az előadások kapcsolatot teremtenek az emberek között.

Egy jó estét kívánva szeretettel vár minden 6 és 99 év közötti korú egerágit, és nem egerágit a pécsi Varázstükör Playback Társulat!

Az előadáson a belépés ingyenes!

Az előadás után a nézőknek, ha tetszett amit láttak, lehetőségük lesz a társulat költségeihez adománnyal hozzájárulni.

Előadás ideje: 2023. november 22-én, este 19.00-20.30 között

Fellép: a pécsi Varázstükör Playback Társulat.

Helyszín: Egerág, Művelődési Ház

A Varázstükör Playback Társulat 2019-ben alakult meg Pécsen. A járvány okozta nehézségek miatt 2021. szeptemberében tartotta meg az első nyilvános előadását. Szakmai fejlődésében a Pécsi Playback Színház néhány tagja is segítette. Rendszeres előadásai minden hónap (júliust és augusztust kivéve) 4. szerdáján, este 19 órai kezdettel tekinthetőek meg a Király utca 9-ben, a Reménysugár Kulturális Egyesület termében.

A playback színház a rögtönzéses színház egy eredeti formája, amelyben emberek elmesélnek eseményeket az életükből és aztán megnézik, ahogy ezt ott helyben lejátsszák nekik. Az előadáson egyik történet szüli a másikat. Minden előadás egyszeri és megismételhetetlen és így az új, frissen születő, közös alkotás örömét kínálja.

A nézők a playback előadáson egy játékmesterrel, egy zenésszel és néhány színésszel találkoznak. A társulat a közönséggel együtt alkotja meg az előadást. A szereplők a pantomim, a zene, a tánc és a párbeszéd használatával jelenítik meg a nézők élményeit, történeteit. Az önkéntes alapon megosztott történetek bármiről szólhatnak az egyszerű hétköznapi eseménytől, mélyen személyes élményekig. A közös élmény életteli, néha magával ragadó, máskor mélyen megindító. Ez szélesebb perspektívába helyezi az élet eseményeit, önmagunkat, másokat, társadalmunkat és világunkat.

A társulat tagjai:

Színészek:

  • Huszár Zsuzsanna  (egyetemi adjunktus)
  • Martos G. Csongor (Waldorf tanár)
  • Mező Mihály (Waldorf tanár)
  • Molnár Zsuzsa (előadóművész, kulturális szervező)
  • Rónaháti Julianna (táncterapeuta)
  • Simon Wintermans (művészettörténész,  vállalkozó)

 Zenész: Papp Dorka (ügyintéző)
Játékmester: Zánkay András (pszichológus)