A Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor legutóbbi vendége Schobert Norbert fitneszguru volt, aki többek között arról is beszélt, hogy miért nem hisz az 1969-es holdra szállásban. Az eseményeket az Index foglalta össze.

Hajdú Péter műsorvezető idén tavasszal indította el Frizbi TV elnevezésű önálló csatornáját a YouTube-on. A Beköltözve Hajdú Péterhez reality talkshow-t kifejezetten a videómegosztó oldalra gyártják televíziós stábbal és televíziós kamerákkal.

A műsor legutóbbi vendége Schobert Norbert volt, aki szerint „a kalóriaszámlálás legalább akkora hülyeség, mint az 1969-es holdra szállás”.

Hajdú Péter ekkor jelezte, hogy a holdra szállás egy olyan esemény, amit nem lehet megkérdőjelezni, ám Schobert Norbert további érveket sorakoztatott fel az elmélete mögé.

Persze, ott voltak. És amikor leszálltak, és vették Neil Armstrongot, akkor egy külső kamera már ott volt. Tehát valaki már előtte a Holdra lépett, aki fölvette, mikor kiszállt az űrhajóból. Meg lobogott a zászló, mikor nincs a Holdnak légköre. Mi lobogtatta? Az űrszél? Vagy a ventilátor? És azóta miért nem volt senki a Holdon? – tette fel a kérdést a fitneszguru, majd leszögezte, hogy nem hisz a holdra szállásban.

A műsorvezető lejátszotta az Apollo–11 küldetéséről készült felvételt, amelyet 1969-ben emberek milliói követtek élőben a televízióban.

A látottakat elemezve Schobert Norbert további kérdéseket vetett fel. Többek között furcsállotta, hogyan lassított le a rakéta a Holdnál, hogyan közvetíthették a történteket élőben, vagy hogyan rögzíthették az űrhajó távozását a Holdról. Hozzátette, hogy nem laposföld-hívő, de sok mindent nem hisz el, amit tényként említenek a tankönyvben.