Szvitacs Alexa egyéniben és női párosban ezüst-, vegyes párosban pedig bronzérmet nyert a franciaországi para-asztalitenisz világkupa-viadalon.    

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) tájékoztatása szerint a Saint-Quentin-en-Yvelines-ben rendezett tornán fontos világranglistapontokat lehetett szerezni a paralimpiai kvótáért zajló versenyfutásban és kifejezetten erős, 37 ország sportolóit felvonultató mezőny gyűlt össze, benne a kínai csapattal.    

A versenyen négy magyar szerepelt, közülük a paralimpiai bronzérmes Szvitacs volt a legjobb, aki egyéniben a csoportkörben többek között az aktuális Ázsia-bajnok kínai Mao Csing-tient is legyőzte és a fináléig menetelt, amelyben nem bírt a paralimpiai bajnok, ugyancsak kínai Hsziung Kuj-jennel. Női párosban a román Ioana-Monica Tepeleával az oldalán jutott döntőbe, ott szintén a kínai Mao Csing-tien, Liu Meng duót viszont már nem tudták legyőzni.    

Vegyes párosban Csonka András volt Szivtacs partnere, akivel a negyeddöntőben sikerült legyőznie egy kínai kettőst, az elődöntőben aztán egy másik kínai pár, a Csao Ji-csing, Huang Vej-csuan duó felülmúlta a magyar párost.    

A többi magyar közül Arlóy Zsófia egyéniben a negyeddöntőig jutott, Csonka férfi egyesben a legjobb 16 között búcsúzott, míg Urlauber Ádám nem jutott tovább a csoportjából.

Szvitacs Alexa eddigi kiemelkedő eredményei:

  • 2019 – Európa-bajnokság, Helsingborg: S9 sérültségi kategória, egyéni 1. hely
  • 2019 – Czech Open, S9 sérültségi kategória, egyéni 1. hely, csapat 3. hely
  • 2019 – Finland Open, S9 sérültségi kategória, egyéni 1. hely, csapat 2. hely
  • 2021 – Paralimpia, Tokió, S9 sérültségi kategória, egyéni, 3. hely
  • 2022 – Világbajnokság, Granada, S9 sérültségi kategória, egyéni, 1. hely, női páros 5. hely, vegyes páros 9. hely

Forrás: mti.hu, hparaolimpia.hu