Egy sávon már megindult a forgalom az M0 autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya irányába, a 7-es főúti csomópontnál, ahol korábban kamionok ütköztek – közölte az mti.hu-val kedd délután az Útinform.    

A tájékoztatás szerint a torlódás még mindig 8 kilométer hosszú.     

Korábban a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy három kamion ütközött az autóúton, és az egyik járműszerelvényből lúgos anyag, nátrium-hidroxid ömlött a pályatestre.

Mint azt korábban közölte a rendőrség az mti.hu-val tudatta, több kamion ütközött az M0-s autóút és a 7-es főút csomópontjában, ahol a balesetet követően állt a forgalom az M5-ös felé.

A rendőrség azt közölte, hogy az egyik járműszerelvényből lúgos anyag, nátrium-hidroxid ömlött a pályatestre.   

A baleset a 10-es kilométernél történt. A nézelődők miatt az autóút másik oldalának forgalma is lelassult – tették hozzá.     

Azt javasolták, hogy akik az M0-s autóúton akarnak haladni, az M7-es autópálya felől az M6-os autópályát, az M1-es autópálya felől pedig Törökbálintnál letérve alsóbbrendű utakat vegyenek igénybe.    

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság később azt közölte a police.hu oldalon, hogy három kamion ütközött az autóúton, és az egyik járműszerelvényből nátrium-hidroxid ömlött a pályatestre. A mentesítés jelenleg is folyamatban van.     

A helyszínelés és a műszaki mentés még órákig eltart – írták.

Forrás: mti.hu