Példátlan döntéssel, másfél hónappal később világbajnok lett a belgrádi birkózó-vb döntőjében emlékezetes módon, egy meg nem adott tus miatt alulmaradó Losonczi Dávid, miután a nemzetközi szövetség arról tájékoztatta a magyar szervezet elnökét, Németh Szilárdot, hogy valóban súlyos bírói hiba történt. Nenad Lalovics azt közölte, a döntés megváltoztatta a mérkőzés kimenetelét, ezért a magyar birkózónak is odaítélik az aranyérmet – olvasható írja a Telex  a magyar szövetség honlapjának tájékoztatója alapján.

A Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) vezetősége már a mérkőzés után jelezte, hogy hivatalos felülvizsgálatot kér, és az utolsókig küzd az igazáért. Annak ellenére ugyanakkor, hogy a nemzetközi szövetség elnöke rögtön elnézést kért a magyar versenyzőtől, azt az MBSZ is hozzátette, hogy a lehetőségeik behatároltak, a sportág jelenlegi szabályrendszerében ugyanis nem létezik az óvás fogalma, így az eredmény megváltoztatására kevés esély mutatkozott.

Az erőfeszítéseiknek viszont végül meglett az eredménye. Noha főszabály szerint a bírói tévedés esetén nem változtatható meg a meccs végkimenetele, itt egy eljárási szabályszegés is történt. Ugyanis a vezetőbíró által jelzett – téves – tust a szabályok alapján a székbírónak is meg kellett volna erősítenie. Ez azonban nem történt meg. Ezt az érvet elfogadva a bíróság helyt adott a Magyar Birkózó Szövetség óvásának, így a súlycsoportban két világbajnokot is avattak.

„Pár órája tudom csak a hírt édesapámtól, de őszintén bevallom, megkönnyeztem, igazán szép pillanat volt. Elégtételnek érzem a döntést, mérhetetlenül boldog vagyok, hogy az igazság utat tört magának. Akkor még nem mondhattam senkinek, örülök, hogy végre beszélhetek róla” – mondta Losonci.