Bár 1981 óta nem volt a Formula 1 mezőnye Las Vegasban, az előjelek sokkal rosszabbak már nem lehetnének. Ugyanis sem a jegyek, sem szállodai szobák nem fogynak a várt ütemben.

A Racingline beszámolója alapján egy jegy a Las Vegas-i Nagydíj csütörtöki napjára 385 dollárról 162 dollárra esett, a pénteki pedig az eredeti 825 dolláros ár helyett most már „csak” 312 dollárt kell fizetni.

A hoteleknél egy elemzésből derült ki, hogy a Las Vegas-ban található 22 legnagyobb hotel árai átlagosan 58 %-kal csökkentek az utóbbi időszakban. A legnagyobb árzuhanás a ’Circus Circus’ hotelnél volt megfigyelhető, ahol az eredeti árakhoz képest most 83%-kal kevesebbért kínálnak szobákat.

Magával a versennyel kapcsolatban is több probléma merült fel. Egyes szakvélemények veszélyesnek ítélik, hogy a pálya bizonyos szakaszain a bukóterek nagyon kicsik, holott a rengeteg egyenes miatt a pálya nagy részén több mint 300 km/h-val mennek a versenyzők.

E mellett az éjszakai futam is okozhat meglepetéseket, mert a vegasi sivatagban este 10 órára nagyon lehűl a levegő. Ez egyrészt nagyon nehézzé teszi a gumik felmelegedését. E mellett a kocsi irányítása során is gond lehet belőle. „Néhány kör után az ujjaink annyira lehűlnek, hogy szinte egy adott pozícióban ragadnak, alig tudjuk behajlítani őket, és kevésbé érezzük őket” – nyilatkozta Nico Hulkenberg, a Haas istálló veterán versenyzője.

A háromszoros világbajnok Max Verstappen és a Formula 1 egykori irányítója, Bernie Ecclestone egyaránt azon a véleményen van, hogy ez a hétvége inkább show lesz, mint verseny. Reméljük, erre azért rácáfolnak a pilóták és a futam.