Csütörtökön, a reggeli órákban, a középső országrészben is legyengül a légmozgás.
Délelőtt frontmentes nap várható, de délután egy melegfront érkezik a térség fölé a magasban.
A reggeli, délelőtti időszakban, a délnyugati és az északkeleti határmegyékben lehet párásság, ködfelhőzet, majd ez várhatóan eloszlik, és országszerte napsütéses idő alakul ki.
A délután folyamán, nyugat felől fokozatosan vastagodó felhőzet sodródik az ország fölé.
Estére zömében felhős égbolt alakul ki, majd eleinte az északi határvidéken, később az északkeleti megyékben eleredhet az eső is. Délebbre egyelőre nem valószínű említést érdemlő csapadék. Megélénkül a D-i szél.
Éjszaka erősen felhős égbolt mellett elszórtan, szerte az országban várhatóak, többségében még csak kisebb esők, szemerkélések. Hajnalban azonban egy kiadósabb esőket, hevesebb záporokat adó csapadékmező érkezése várható délnyugat felől terjeszkedve.
Mérsékelt D-ies szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 5,
csütörtök délután 13,
péntek reggel 5 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Péntekre hidegfront érkezése ígérkezik. Többségében borús, esős napra van kilátás. Egy NY-K irányban átvonuló csapadékmező hoz szórványosan heves esőket, záporokat, miközben felerősödik az ÉNY-i szél. Délután, a Dunántúlon már csökken a csapadékhajlam, vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet is az erősödő szélben. Éjszaka, a Dunántúlon viharos erősségű szél ígérkezik!

– Szombaton, a Dunántúlon és a Tiszántúlon erős, olykor viharos, a középső országrészben mérsékeltebb, élénk szél várható. Nyugaton változóan napos-felhős, míg keleten zömében felhős idő látszik a legvalószínűbbnek. A nap első felében, keleten még előfordulhatnak kisebb esők is.

forrás: EUMET