A salgótarjáni nyomozók egy ruhásszekrényben találták meg azt a férfit, aki a felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el. – olvasható a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye a nem mindennapi esettel kapcsolatban a rendőrség oldalán.

A Karancskesziben élő 41 éves férfi október 14-én éjszaka, a nyitott kapun bejutva a kertben talált vasdarabbal befeszítette egyik ismerőse lakóházának bejárati ajtaját. A tulajdonos távollétében kutatott, majd az épületből mobiltelefont, hajszárítót, valamint öblítőt és egy csomag kávét lopott el, összesen 220 ezer forint értékben. A férfi a rongálással további 300 ezer forint kárt okozott.

A bűncselekmény bejelentését követő néhány órán belül a salgótarjáni rendőrök már be is azonosították az elkövetőt, akinek lakásán a kutatás során a lopott tárgyak egy része előkerült, azonban a férfit hiába keresték a nyomozók.

Munkatársaink másnap este visszatértek a vélelmezett elkövető lakcímére, ahol az idő közben hazatérő férfit a ruhásszekrényben elbújva megtalálták, elfogták és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították. Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A gyanúsított további két bűncselekmény elkövetése miatt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állt, ezért a nyomozóhatóság őrizetbe vette.

Forrás: police.hu