Bereczki Zoltán színművész, Azahriah zenéjéről beszélt a Palikék Világa by Manna Ilyen az élet című adásában – írta meg a Blikk.

Bereczki a műsorban dicsérte a zenészt, akire csak irigy az, aki nem érti, hogyan tudta háromszor is megtölteni a Puskás Arénát. „Az miért rossz nekem, hogy valaki meghúz egy iparágat? Átszakít egy pszichés korlátot, hogy igenis, meg lehet csinálni. Popzenével meg lehet tölteni. Mindenki döntse el, hogy szereti vagy nem, de szeretik az emberek. Mindenki, aki popzenésznek megy, az a népszerűségre megy. Mindenki, aki prüszköl, azért prüszköl, mert nem tudta megcsinálni. Én meg azt szeretem látni, hogy valaki meg tudta csinálni” – mondta a színész.

Ezt követően tért ki Azahriah zenéjének elemzésére, amit váratlan irányból fejtett meg:

„A gyrososnál szól ez a zene 20 éve. Ez egy arab zenei hangzásvilág, amit a srác csinál. Ha leveszed róla a magyar zenét és elkezdesz rá egy arab halandzsát csinálni, pont ez a zene szól a gyrososnál. Csak a hangszerek alatta, a szöveg, amit csinál, a package, amit nem fogsz tudni mellé rakni, az az életérzés, amit ő hoz”

– nyilatkozta Bereczki.

A színész ugyan kissé váratlan hasonlatot hozott, de ezt egyáltalán nem negatív kritikának szánta. Szerinte Azahriah zenéje zseniális, ugyanis „valami olyan flow-t hoz, olyan hullámra ült rá, olyan belső története van a srácnak, amire oda kell kapnod a fejed.”