A csütörtöki Bulgária elleni döntetlen után már magyar szempontból túl nagy tétje nem volt a mai Montenegró elleni hazai meccsnek, ugyanakkor teljesen tétnélkülivé sem vált: ha vereséget szenvedünk és Szerbia legyőzi Bulgáriát, akkor visszacsúszunk a csoport 2. helyére, ami a sorsolás szempontjából nehezebb helyzetbe hoz minket. Montenegrónál viszont még élt az utolsó szalmaszál: ha nyernek Budapesten, és a szerbek vereséget szenvednek Bulgária ellen, még elcsíphetik a csoport 2. helyét.

Álmos első félidő

Ennek megfelelően a mérkőzés elején motiváltabbnak tűnt a délszláv csapat, és bár a labdabirtoklás nekünk állt, más mutatókban nem tudtunk az ellenfelünk fölé kerekedni. Olyannyira nem, hogy egy montenegrói ellentámadásból Rubezsic közvetlen közelről vette be Dibusz kapuját és már a vendégeknél volt az előny. Ráadásul ekkorra már Szerbia is vezetett Bulgária ellen, így a csoport második helyére szorult a csapat. A kapott gól után próbált felpörögni a válogatott, ám komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani, így 0-1-es állásnál vonulhattak a csapatok a szünetre.

Hatalmas javulás

A második félidő első 10 percében folytatódott a meddő magyar mezőnyfölény, a játék tempóján ugyan tudott javítani a csapat, ám veszélyes helyzeteket nem igazán alakítottunk ki. Aztán a 67. percben megkezdődött a 1.5 perces montenegrói hidegzuhany: Szoboszlai Dominik először egy gyönyörű szólót követően talált a kapuba, majd a 68. percben egy Ádám Martinnal történő remek kényszerítőzést követően újra betalált, így már 2-1-et mutatott az eredményjelző. A sors iróniája, hogy pont ebben az időszakban a bolgárok is fordítani tudtak a szerbek ellen, így Montenegró egy győzelemmel továbbjutott volna.

Ezután az eddigi álmos mérkőzésből óriási küzdelem kerekedett, Montenegró ment előre, több veszélyes helyzetet is kialakított, Dibusz pedig óriási bravúrokkal tudta megőrizni a magyar előnyt. Ugyanakkor a fellazult védelemmel szemben több veszélyes akciót tudtunk mi is vezetni. Ez történt a hosszabbításban is, amikor szinte a 16-os vonaláról szabálytalankodtak Szoboszlaival szemben. A magyar támadó szabadrúgását a montenegrói kapus ugan bravúrral védte, ám Nagy Ádám lepattanóból való kapáslövését nem tudta hárítani.

Ezzel beállította a 3-1-es végeredményt, bár, mint utóbb kiderült, ennek már nem volt nagy jelentősége, ugyanis Szerbia is ki tudott egyenlíteni Bulgária ellen, így a csoport 2. helyét a szerbek saját erőből is megszerezték.