A nemzeti hatóságok ügye, mondta a magyar kormány legújabb nemzeti konzultációjáról az Európai Bizottság vezető szóvivője. Eric Mamer az Euronews érdeklődésére minden magyart arra biztatott, hogy használja az Európai Bizottság forrásait, ha az uniós politikáról szeretne információkat. – olvasható a telex.hu legújabb írásában.

Több nemzeti konzultációs kérdéseknél is kíváncsi volt az uniós testület véleményére a lap brüsszeli tudósítója.  Többek közt elsősorban olyan kérdéseknél, amelyek például a „Brüsszel” tervei szerint „migránsgettókat” hoznának létre Magyarországon. (Az EU tagállamok elfogadott álláspontjáról, amely arról szól, hogy a vélhetően alaptalanul menedéket kérőket a határnál tartva, gyorsított eljárással kezeljék, vagy még egy, a Hamászt finanszírozza az EU.

„Ezek az állítások teljesen valótlanok” – válaszolt a feltett kérdésekre az Európai Bizottság napi sajtótájékoztatóján Eric Mamer.

Az Európai Bizottság biztos benne, hogy amennyiben a magyar közvélemény, ha jól informált szeretne lenni az uniós politikákról és többek közt arról is, hogy tulajdonképpen mit is csinál az EU, megteheti a „kiváló sajtóanyagaiknak” és a tagállami képviseleteiknek köszönhetően. – mutatott rá Eric Mamer.

A Szabad Európa tudósítója pedig arról faggatta a szóvivőt, hogy az előző bizottsági elnök, Jean-Claude Juncker idején megtörtént az is, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság részleten reagált a nemzeti konzultációra.

„Bízunk a magyar közvélemény intelligenciájában” – válaszolt igazi európai úriemberhez méltóan Eric Mamer.

A telex.hu teljes írását IDE kattintva olvashatja.

A nemzeti konzultáció írásáról éppen a napokban írt a bahir.hu.