Valószínűleg jövőre új nevet kap a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény Komlón.

Az új neve a látogatóközponttá alakuló könyvtár és múzeumnak Komlóverzum Látogatóközpont, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény lenne. A jelenleg is folyamatban lévő beruházás során a teljes épület megújul. Az intézményben részletesen bemutatják majd a különböző földtörténeti korokat, a városról elnevezett Komlosaurus carbonist és élőhelyét is. Az eddig üres tetőtérben pedig a Komló múltját meghatározó bányászat bemutatását tervezik.

A 7300.hu megírta, hogy a “város által felállított stratégiai csoport“ a lehetséges névötletek közül a Komlóverzum nevet választotta.

A lap értesülései szerint az új elnevezésre azért van szükség, “hogy valamennyi érdeklődő (akár helyi lakos, akár a városban átutazó személy) számára az intézmény megnevezése tükrözze, hogy az intézmény komplex feladatot lát el.”

„Álláspontunk szerint a névből megállapítható, hogy az intézmény milyen jellegű tevékenységeket végez, valamint, hogy milyen feladatokat lát el. Bízom abban, hogy a képviselő-testület támogatását követően, a Tisztelt Lakosság is pozitívan fogadja az intézmény új megnevezését, és érdeklődéssel fogadják az újonnan megvalósuló komplexumot. Reményeink szerint a komplex intézmény tervezett tematikája a kisgyermekes családokon át, a fiatal generáción keresztül, az idősebb korosztályt is megszólítja majd” – nyilatkozta Polics József Komló polgármestere a 7300.hu kérdésére.

A képviselőtestület még nem fogadta el az új nevet.