Mint az tudvalevő, a nem olyan távoli múltban az (akkor még) Demeter Szilárd által ellenőrzött Erdélyi Médiatér Egyesület felvásárolta a romániai magyar média jelentős részét: több napilapot, egy 12 frekvenciából álló rádióhálózatot, heti és havi magazinokat, valamint több honlapot. Az anyaországi KESMA mintájára létrehozott médiavállalkozás aztán drasztikus döntést hozott 2022 októberében: év végén bezárta az összes nyomtatott lapot. 

A Magyar Hang ezután egy elég nagy furcsaságra figyelt fel: az egyszer már megszűnő Heti Hirdetőt lap januárban újraindult, az eredetihez kísértetiesen hasonló logóval és tördeléssel, ám apró módosítással: Heti Hírmondó néven. Ugyanaz volt a főszerkesztő, mint a bezárt lap esetében, a munkatársi gárda is alig változott, sőt, deklaráltan az Erdélyi Médiatérhez tartozó Székelyhon című portálról vették át és nyomtatták ki a politikai-közéleti tárgyú cikkeket. A régi-új lap tulajdonosa egy székelyudvarhelyi vállalkozás, a Matula Média Kft. volt.

November 17-én aztán beismeréssel felérő mondat jelent meg egy, a téma szempontjából teljesen indifferens cikkben a Székelyhonon: egy bukaresti riport fejlécében azt írták, „elkísérték a Lokálpatrióták, az FK Csíkszereda szurkolótáborának maroknyi csapatát bukaresti kiszállásukra a Médiatér közéleti hetilapjának, a Heti Hírmondónak a munkatársai, ahol egyáltalán nem várta őket barátságos fogadtatás”. Magyarán, az erdélyi KESMA ismét sajátjaként hivatkozik arra a hetilapra, amit decemberben bezártak, aztán januárban egy harmadik fél picit más néven újraindított. Gyorsan megnéztük a Heti Hírmondó impresszumát, és valóban: a Matula Média helyét a Príma Press Kft. vette át. (Ez is magyarországi minta: az erdélyi KESMÁ-nak van egy erdélyi Mediaworks-je, ez a Príma Press).

Az új ügylet valószínűleg idén októberben vagy november elején köttetett meg, ám, hogy mennyiért, arról egyelőre nincs információ.